Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a plasat, joi, obligatiuni de stat de tip benchmark pe cinci ani, in valoare de 45,62 milioane lei (12,54 milioane euro), la care a acceptat sa plateasca un randament anual mediu de 9,64%, potrivit comunicatului transmis de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Randamentul anual maxim acceptat de Finante la aceasta licitatie a fost de 9,75%, iar rata cuponului a fost de 8,25%. Suma anuntata initial de MEF pentru licitatia de joi era de 700 milioane lei.

Cererea de cumparare venita din partea bancilor, de 915,38 milioane lei (251,72 milioane euro), a depasit de peste 20 de ori suma atrasa de minister.

La ultima licitatie pentru titluri de stat pe cinci ani, din 5 iunie, MEF a atras 215,84 milioane lei, la un randament mediu de 9,45% si un cupon de 8,25% pe an.

Ministerul Economiei si Finantelor a anuntat, pentru trimestrul al treilea al acestui an, emisiuni de titluri de stat in valoare de 6 miliarde lei (circa 1,65 miliarde euro), pentru finantarea deficitului bugetar si a datoriei publice guvernamentale.

MEF a aprobat, totodata, emisiunea certificatelor de trezorerie cu discont si a obligatiunilor de stat de tip benchmark, in valoare de 3 miliarde lei, pentru finantarea datoriei publice in luna iulie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri