UniCredit a prezentat, saptamana trecuta, un program pe termen de trei ani privind reducerea numarului de angajati din Italia, Germania si Austria, urmand sa infiinteze in aceeasi perioada 1.200 de noi sucursale si 11.000 de posturi in Europa Centrala si de Est. Acest proiect va necesita investitii de circa 500 de milioane de euro.

Directorul executiv al bancii, Alessandro Profumo, a spus ca UniCredit vrea sa creasca pe piata Europei Centrale si de Est, unde este deja cea mai mare banca. Europa Centrala si de Est genereaza circa 10% din profiturile grupului bancar italian.

Banca a redus, insa, 9.000 de locuri de munca din totalul de 100.000 detinute in Italia, Germania si Austria.

Citeste si:

UniCredit a avut, la sfarsitul lunii iunie, o forta de munca de 180.000 de angajati. Banca a fost nevoita deja sa vanda aproape 200 de reprezentante in Italia, pentru a intruni cerintele antitrust.

Multe banci internationale sunt afectate de impactul crizei creditelor, insa cele cu interese in afara economiilor turbulente din Europa de Vest si Statelor Unite evolueaza mult mai bine.

In Romania, UniCredit este prezenta pe piata bancara prin Unicredit Tiriac Bank, detinuta de subsidiara sa austriaca Bank Austria Creditanstalt (BA-CA). Grupul este prezent in Romania si prin UniCredit Leasing Corporation IFN, CA-IB Romania, UniCredit Insurance Brokers, Pioneer Asset Management SAI, UniCredit Leasing Fleet Management si HVB Banca Pentru Locuinte.