Bancile si-au facut ieri botezul in utilizarea noilor bancnote si monede. Este prima zi in care institutiile financiar-bancare functioneaza, dupa ce s-a pus in circulatie leul nou, pe 1 iulie.
Pentru functionarii din banci, inceputul a fost destul de anevoios. In sucursala din Piata Dorobanti a Bancpost orice plata sau incasare dura mai mult decat de obicei. Desi nu trecuse bine de pranz, functionarii aveau ochii bulbucati, obositi dupa atatea calcule. Documentele de incasari si plati erau in lei noi, in timp ce clientii plateau cu bani vechi. De fiecare data, suma de pe hartie trebuia inmultita cu 10.000 lei.
In ce priveste cozile pentru lei grei, nu se poate vorbi de asa ceva. Meritul apartine, in parte, si functionarilor, de la portari la casierite, care puneau pe fuga clientii veniti cu astfel de solicitari. Nu schimbam lei cu lei. Trebuie sa aveti un cont ca sa scoateti lei noi, a fost replica primita la ghisee.
Desi nu se putea vorbi ieri de invalmaseala in banci, totusi aglomeratia a fost mai mare decat intr-o zi obisnuita de lucru. Sunt oameni care trebuiau sa plateasca ratele sau facturile mai devreme si au venit acum, explica o casiera de la ghiseul pentru persoane fizice al sucursalei Raiffeisen.
La ghiseele la care se lucreaza cu firmele, aglomeratia era insa si mai mare. Se formasera cozi, nu prea mari, de trei-patru persoane, la care firmele depuneau incasarile si plateau facturile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Marelbo vrea să deschidă anul acesta patru noi magazine în România
Setari Cookie-uri