Fondurile deschise de investitii cu plasamente in obligatiuni au muscat din cota de piata a fondurilor mutuale de actiuni, dupa ce si-au dublat activele in primul semestru al anului, pana la 147 milioane lei, arata datele publicate de Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF).
Potrivit statisticilor AAF, activele fondurilor mutuale au scazut usor in luna iunie, la 896 milioane lei (245,48 milioane euro), dupa ce, in mai, activele nete ale fondurilor deschise de investitii (FDI) insumau 906 milioane lei.

Industria fondurilor deschise de investitii a suferit o depreciere a activelor cu 6,1% de la inceputul anului.
In iunie, cea mai importanta crestere a fost consemnata tot de fondurile de obligatiuni, ale caror active au ajuns la 147 milioane lei, cu 20,5% mai mari decat luna trecuta, dupa ce la nivelul primului semestru au fost inregistrate intrari nete de capital de 71,4 milioane lei. Fondurile de obligatiuni au ajuns la o pondere de 16,4% din activele totale ale fondurilor mutuale.

De asemenea, si activele gestionate de fondurile monetare au sporit in iunie cu 11%, la 151 milioane lei, reprezentand 16,9% din activele industriei fondurilor mutuale.

Cea mai mare pondere din sector (34%) o au in continuare fondurile diversificate, activele lor depreciindu-se in iunie cu 4,6%, pana la 304 milioane lei. Fondurile cu plasamente in actiuni urmeaza cu o pondere de 31,7%, aferenta unor active de 284 milioane lei, in scadere cu 10,9% fata de luna mai.

In clasamentul administratorilor de fonduri, BCR Asset Management isi consolideaza prima pozitie, cu active in crestere la 246 milioane lei si o cota de piata de 27,4%, urmat de EFG Mutual Funds Management, cu active de 104 milioane lei, care a luat locul BT Asset Management, captand o cota de 11,6% din piata.

Administratorul de fonduri al Bancii Transilvania a coborat pe a treia pozitie, dupa ce activele i-au scazut la 103,7 milioane lei, ceea ce corespunde unei cote de piata de 11,5%. Raiffeisen Asset Management administra la sfarsitul lunii iunie active de 100 milioane lei si avea o cota de piata de 11,1%.

In clasament urmeaza SG Asset Management-BRD, cu active de 76,2 milioane lei (8,5% din piata) si Globinvest, cu 43,8 milioane lei (4,8%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri