Grupul francez de asigurari Groupama a propus recent schimbarea consiliului de administratie al Asiban cu reprezentanti ai sai, dupa finalizarea procesului de preluare a societatii, care va avea loc in trimestrul al treilea din acest an, au declarat surse din piata.

Groupama a schimbat componenta consiliului de administratie al BT Asigurari in decembrie 2007, dupa circa doua luni de la preluare. Astfel, Constantin Jeican a fost inlocuit in functia de presedinte al consiliului de administratie de catre francezul Jean-Francois Lemoux.

Potrivit acelorasi surse, BT Asigurari, Asiban si OTP Garancia ar putea incepe procesul de fuziune din aceasta toamna, in conditiile in care Groupama nu agreeaza politica multibrand.

"Reprezentantii Groupama sustin ca vor sa adopte si in Romania o stategie de afaceri unibrand, asa cum se intampla in alte 11 tari unde grupul activeaza in prezent", au mentionat sursele citate de catre NewsIn.

Procesul de fuziune a celor trei societati ar putea sa dureze peste un an de zile, perioada in care activitatile companiilor amintite se vor unifica sub un singur nume.

Groupama s-a angajat sa plateasca actionarilor 350 milioane euro pentru al treilea asigurator de pe piata romaneasca, Asiban. In 2007, Asiban a inregistrat prime brute subscrise de 620 milioane lei (185,8 milioane euro).
Banca Transilvania a finalizat in octombrie 2007 negocierile cu Groupama pentru vanzarea a 90% din actiunile BT Asigurari.

Dupa ce a cumparat BT Asigurari, Groupama s-a inteles in februarie cu banca ungara OTP pentru preluarea diviziei OTP Garancia. In tranzactie au fost incluse si subsidiarele acesteia din Bulgaria, Romania si Slovacia.

Dupa preluarea BT Asigurari, Asiban si a subsidiarei din Romania a OTP Garancia, Groupama ajunge la o cota de piata de peste 12%, care ar plasa compania pe locul al treilea pe piata romaneasca, dupa Vienna Insurance Group si Allianz-Tiriac.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Veniturile Groupama Asigurari, in scadere