Bank of England, banca centrala a Marii Britanii, a mentinut dobanda cheie la 5%, in conditiile in care oficialii bancii centrale se confrunta cu o temperare a cresterii economice si cu accentuarea inflatiei, arata Reuters, citat de NewsIn.

Pietele nu au reactionat la decizie, care era asteptata sa ramana la acelasi nivel. Inflatia se afla la cel mai inalt nivel, de 3,3%, de cand Banca Angliei a capatat putere decizionala in stabilirea dobanzii cheie, in 1997.

"Credem ca urmatoarea miscare va consta intr-o reducere a dobanzii de politica monetara", a spus economistul de la Capital Economics, Vicky Redwood.

Mentinerea dobanzii cheie la 5% vine dupa ce Halifax, cea mai mare banca specializata in credite imobiliare, a aratat ca pretul caselor a scazut cu 10% fata de nivelul inregistrat anul trecut.

De asemenea, constructorii britanici au spus ca vor face aproximativ 4,000 de concedieri. Decizia luata de Bank of England vine dupa ce, saptamana trecuta, Banca Centrala Europeana a marit dobanda cheie cu 0,25%, la 4,25%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si