Piata romaneasca a asigurarilor generale ar putea spori cu circa 18% pe an pana in 2012, cu un avans mai rapid pe segmentul asigurarilor de viata, in timp ce primele subscrise pe cap de locuitor s-ar putea tripla, ca efect al cresterii economice, arata un studiu efectuat de Research and Markets, citat de NewsIn.

Avansul estimat pe segmentul de asigurari generale in intervalul 2008-2012 se datoreaza mai ales cresterii produsului intern brut (PIB) al Romaniei, care ar trebui sa ajunga la 226 miliarde dolari (144 miliarde euro) in 2012, potrivit studiului.

Astfel, rata de penetrare a asigurarilor de viata in produsul intern brut ar putea ajunge la 2,60% la orizontul lui 2012, de la 1,68%, cat era la sfarsitul anului trecut.

Studiul remarca talia foarte redusa a pietei romanesti a asigurarilor, care o face putin atractiva pentru jucatorii straini, si fragmentarea puternica.

"Similara cu cea din Ungaria, piata romaneasca de asigurari generale este extrem de aglomerata, insa mult mai fragmentata. Atat numarul de companii locale, cat si faptul ca niciuna nu are cu adevarat o pozitie dominanta reprezinta caracteristici distinctive ale pietei romanesti de asigurari, in comparatie cu cele din Bulgaria si Polonia", se mentioneaza in studiu.

Potrivit aceluiasi studiu, primele brute subscrise pe cap de locuitor pe clasa de asigurari de viata va creste de aproape trei ori, urmand sa ajunga la 70 dolari (44 euro) in 2012, de la 26,63 dolari (16,71 euro) la sfarsitul anului trecut.

Cresterea ratei de penetrare a asigurarilor in Romania ar urma, potrivit studiului, sa vina in special din avansul de pe segmentul de asigurari de viata.

Volumul primelor brute subscrise pe toata piata asigurarilor a fost anul trecut de circa 2,15 miliarde euro in crestere, in termeni nominali, cu 25,2% fata de 2006.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si