Unii posesori de carduri de la Banca Comerciala Romana (BCR) au fost, joi, tinta unei tentative de frauda de tip phishing, motiv pentru care banca isi avertizeaza clientii sa nu divulge informatii confidentiale daca primesc astfel de solicitari electronice.
"Mai multe persoane au primit un mesaj e-mail de la adresa falsa securitate@bcr.ro, prin care li se cereau date de identificare confidentiale privind cardul - numarul de card, codul PIN, codul CVV al cardului, parola de securitate", se precizeaza in comunicatul bancii.

Atacul a fost depistat la primele ore ale diminetii si a fost oprit, pagina electronica de colectare a datelor fiind dezactivata in mai putin de trei ore.

"Precizam ca BCR nu solicita niciodata astfel de informatii de identificare sau actualizare a datelor clientilor. Mai mult, banca recomanda permanent utilizatorilor de card sa nu divulge nimanui, sub niciun motiv, date precum codul PIN sau parole de securitate", mai avertizeaza comunicatul bancii.

De la inceputul acestui an pana in prezent, si clienti ai altor banci - printre care Bancpost, Piraeus Bank sau BRD-SocGen - au fost tinta unor atacuri de tip phishing.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri