Actionarii societatii de credite de consum Cetelem IFN au decis, intr-o sedinta din 30 aprilie 2008, majorarea capitalului social al companiei cu 19,13 milioane lei, pana la 73, 23 milioane lei (20,6 milioane euro), pentru a se conforma noilor norme ale BNR aplicabile firmei, potrivit deciziei AGA.
La majorarea capitalului a participat doar actionarul Cetelem SA, celorlati actionari fiindu-le ridicat dreptul de preferinta.

"Ridicarea dreptului de preferinta este justificata de urgenta majorarii capitalului social al Societatii impusa de conformarea cu normele si reglementarile BNR aplicabile Societatii", se mentioneaza in hotararea actionarilor, publicata in Monitorul Oficial.

Cetelem avea, inainte de majorare, un capital social de 54,09 milioane lei. In urma majorarii, societatea are un capital social subscris si varsat de 73,23 milioane lei, impartit in 732.259 actiuni cu valoarea nominala de 100 lei.

Majorarea capitalului social s-a facut prin aport in numerar si emiterea unui numar de 191.346 actiuni noi, care au fost vandute actionarilor la un pret de 365,83 lei, incluzand o prima de emisiune de 265,83 lei.

Dupa majorare, Cetelem SA controleaza circa 68,47% din capitalul social al societatii, Credisson Holding Ltd are 31,53% din capital, restul actiunilor fiind detinute de trei persoane fizice.

In sedinta din 14 aprilie, actionarii au mai decis mutarea sediului companiei, incepand cu 15 iunie 2008, pe strada Clucerului, sectorul 1, Bucuresti.

Cetelem este lider pe piata creditelor de consum din Romania, cu o cota de piata de aproximativ 20%, potrivit reprezentantilor firmei.

Societatea a luat nastere in mai 2005, prin preluarea Credissson International de catre Cetelem, divizia de credite de consum a grupului financiar francez BNP Paribas.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri