La majorarea capitalului a participat doar actionarul Cetelem SA, celorlati actionari fiindu-le ridicat dreptul de preferinta.

"Ridicarea dreptului de preferinta este justificata de urgenta majorarii capitalului social al Societatii impusa de conformarea cu normele si reglementarile BNR aplicabile Societatii", se mentioneaza in hotararea actionarilor, publicata in Monitorul Oficial.

Cetelem avea, inainte de majorare, un capital social de 54,09 milioane lei. In urma majorarii, societatea are un capital social subscris si varsat de 73,23 milioane lei, impartit in 732.259 actiuni cu valoarea nominala de 100 lei.

Majorarea capitalului social s-a facut prin aport in numerar si emiterea unui numar de 191.346 actiuni noi, care au fost vandute actionarilor la un pret de 365,83 lei, incluzand o prima de emisiune de 265,83 lei.

Citeste si:

Dupa majorare, Cetelem SA controleaza circa 68,47% din capitalul social al societatii, Credisson Holding Ltd are 31,53% din capital, restul actiunilor fiind detinute de trei persoane fizice.

In sedinta din 14 aprilie, actionarii au mai decis mutarea sediului companiei, incepand cu 15 iunie 2008, pe strada Clucerului, sectorul 1, Bucuresti.

Cetelem este lider pe piata creditelor de consum din Romania, cu o cota de piata de aproximativ 20%, potrivit reprezentantilor firmei.

Societatea a luat nastere in mai 2005, prin preluarea Credissson International de catre Cetelem, divizia de credite de consum a grupului financiar francez BNP Paribas.