Compania ungara Euroventures Capital Advisory a constituit un fond de investitii in valoare de 51 de milioane de euro, destinat proiectelor din Ungaria si alte tari din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania, informeaza site-ul Privateequityonline.

Euroventures Hungary III a atras fonduri de la investitori institutionali precum ABN Amro Capital, Fondul European de Investitii, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Lombard Odier Darier Hentsch & Cie, precum si de la un grup de investitori din Arabia Saudita. Un alt investitor este un fond de pensii din Ungaria - CIK, administrat de Credit Suisse Life & Pensions. Potrivit sursei citate, Thomas Howells, director in cadrul Euroventures, a declarat ca fondul are in vedere proiecte de investitii a caror valoare este cuprinsa intre doua milioane de euro si opt milioane de euro, in special in Ungaria, dar si in celelalte tari recent intrate in Uniunea Europeana sau in cele care vor adera in 2007. Piata este prea mica pentru a fi specific in ceea ce priveste sectoarele care ne intereseaza, de aceea vorbesc in general, a precizat Howells.

Potrivit acestuia, compania este singura firma de investitii cu capital privat din regiune care are intreaga conducere in Ungaria.

Euroventures Capital Advisory a incheiat deja doua tranzactii prin intermediul noului fond, investind in operatorul aerian cu tarife reduse SkyEurope Airlines si in compania de imbuteliere a apei naturale in sistem watercooler (rezervor) AP Aqua.Compania a fost fondata in 1998 si pana in prezent a realizat in regiune investitii in valoare de 66 de milioane de euro, prin intermediul vehiculelor Euroventures Hungary BV, ABN Amro Danube Ventures BV si Euroventures Danube BV.