Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a lansat spre dezbatere publica proiectul normei privind instituirea supravegherii speciale a administratorilor fondurilor de pensii obligatorii (pilonul II), masura care nu poate depasi 12 luni.
Astfel, potrivit acestui proiect, masura supravegherii speciale se va realiza pe o perioada de cel mult sase luni, CSSPP putand dispune prelungirea termenului o singura data, pe o perioada ce nu poate depasi sase luni.

"Principalul scop al normei privind instituirea supravegherii speciale a administratorilor fondurilor de pensii din sistemul pilonului II este protejarea intereselor participantilor sau a beneficiarilor la fondurile de pensii administrate privat", sustin reprezentantii CSSPP.

Proiectul de norma urmareste eliminarea unor riscuri potentiale privind functionarea administratorilor sau a fondurilor de pensii.

Norma contine reguli privind procedura si conditiile de instituire si de incetare a masurii de supraveghere speciala, respectiv de desemnare a Consiliului de supraveghere speciala si atributiile acestuia.

Spre dezbatere publica a fost trimis si proiectul normei privind utilizarea activului personal al participantului la un fond de pensii obligatorii in caz de invaliditate si in caz de deces.

Proiectul de norma contine prevederi referitoare la modul in care activul personal va fi utilizat in cazul in care participantul beneficiaza de pensie de invaliditate in conditiile Legii 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale sau participantul decedeaza inainte de depunerea cererii pentru obtinerea unei pensii private.

Pana la adoptarea legii speciale privind organizarea si functionarea sistemului de plata a pensiilor reglementate si supravegheate de arbitrul pensiilor private, participantul va primi suma existenta in contul sau ca plata unica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri