EuroIns Romania (fosta Asitrans) a inregistrat, in primul semestru al acestui an, prime brute subscrise totale de circa 68 milioane lei (18,5 milioane euro), in crestere cu 47% fata de acelasi interval din 2007, cel mai mare avans fiind inregistrat pe segmentul agricol.

In toamna lui 2007, compania a subscris 1.500 de polite de asigurari agricole, pe o suprafata de 8.600 hectare, iar in primavara anului 2008 a incheiat 3.200 de polite, pentru o suprafata de 36.000 hectare, si cu un volum de prime subscrise de 1 milion lei.

"Daca in toamna anului 2007 doar cateva sucursale si agentii au subscris asigurari agricole, in 2008 numarul acestora a ajuns la aproximativ 50% din totalul structurilor teritoriale", a declarat directorul directiei asigurari agricole al Euroins, Anghel Burghila.

Politele de raspundere civila obligatorie (RCA) au reprezentat peste jumatate (52%) din vanzari, asigurarile tip Casco 36%, cele de incendiu si calamitati 3%, iar asigurarile pe segmentul agricol au ajuns sa cantareaca 1,6% din portofoliu.

EuroIns Romania si-a propus, pentru acest an, sa obtina un volum al primelor brute subscrise de 50 milioane euro, sa isi specializeze forta de vanzari si sa-si intareasca parteneriatele cu brokerii.

Citeste si:

"Pana la sfarsitul anului avem toate conditiile ca sa depasim tinta de subscriere stabilita pentru anul 2008, de 3,6 milioane lei (1 milion euro) prime subscrise. In acest scop vom derula un program de instruire a intregii forte de vanzare privind subscrierea politelor agricole (culturi si animale) in perioada 10-30 septembrie", a mai spus Burghila.

Compania de asigurari Euroins Romania (fosta Asitrans) utilizeaza din iunie doar noul nume, la aproape un an de la preluarea de catre grupul bulgar Eurohold.

In vara lui 2007, Eurohold a investit 12,5 milioane euro pentru preluarea a peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari, incluzand achizitia de titluri, cresterea de capital, precum si pachetul majoritar al Asitrans Leasing.

Compania mama a EuroIns Romania - EuroIns Insurance Group (EIG) din Bulgaria, subsidiara a Eurohold - va primi o infuzie de capital de la fondul de investitii elen Global Finance, care va contribui cu 26 milioane euro la o majorare de capital, in urma careia va ajunge sa detina un pachet de 20% din actiunile firmei bulgare.