Cele mai multe unitati noi deschise pana in 2010 de principalele grupuri bancare central si est-europene in regiune - respectiv 23% - vor fi in Romania, iar noile piete, precum Rusia si Ucraina, vor capta 40% din extinderea organica, arata un studiu al UniCredit Group.

Astfel, numarul unitatilor bancare in Europa Centrala si de Est ar trebui sa avanseze, in perioada 2007-2010, cu 26,6% (4.100 noi unitati), pana la 19.500 unitati.

Astfel, in Romania ar trebui sa se deschida, in aceasta perioada, 943 unitati bancare, urmatoarele locuri fiind ocupate de Rusia, cu 19% din noile unitati deschide, si Ucraina, cu 18% din total, potrivit NewsIn.

Estimarea facuta de specialistii de la Unicredit se refera la extinderea "primilor sapte jucatori occidentali din piata central si est-europeana" si nu la toate bancile prezente pe respectivele piete, precizeaza autorii studiului Unicredit.

Primele sapte grupuri bancare din regiune, dupa active, sunt Unicredit, Raiffeisen, Erste, KBC, Societe Generale, OTP si Intesa SanPaolo.

Referitor la strategia grupului in regiune, studiul arata ca Unicredit vizeaza o extindere "agresiva" in Romania, Turcia, Rusia si Ucraina si o dezvoltare "selectiva", moderata, in restul statelor din regiune.

Astfel, in Romania, Turcia, Rusia si Ucraina, grupul vrea sa deschida 894 noi unitati in perioada 2008-2010, pana la o retea de 2.387 unitati. Per total, Unicredit Group vrea sa isi sporeasca prezenta in Europa Centrala si de Est prin deschidere a 1.287 unitati, pana la 4.846 sucursale si agentii la sfarsitul lui 2010.

In Romania, grupul a pierdut treptat din cota de piata in ultimii ani, ajungand, la sfarsitul lui 2007, pe locul al saptelea dupa active.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Deficit bugetar de 8,3 mld. de lei în primele două luni ale acestui an
Setari Cookie-uri