Bancherii se vor intalni marti cu reprezentantii bancii centrale pentru a discuta despre regulamentul BNR referitor la creditarea populatiei, pentru ca apoi consiliul de administratie al ARB sa exprime public un punct de vedere comun, a declarat directorul general al ARB, Constantin Barbu, citat de NewsIn.
"Ne vom intalni marti cu prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, urmand ca apoi sa aiba loc o sedinta a consiliului de administratie al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si sa exprimam un punct de vedere comun", a mai spus Barbu.

Expertii din banci s-au intalnit vineri pentru a discuta aspectele tehnice privind proiectul de regulament lansat in dezbatere publica de BNR referitor la creditarea populatiei.

Reprezentantii bancilor nu au dorit sa faca nici un comentariu referitor la cele discutate in timpul sedintei.

Guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, a avertizat in repetate randuri ca viteza de crestere a creditarii a devenit periculoasa, stimuland excesiv consumul.

Potrivit noului proiect de regulament elaborat de banca centrala, bancile ar trebui sa ia in calcul la acordarea unui imprumut catre populatie venituri cu cel mult 20% mai mari fata de cele declarate in anul fiscal anterior, in cazul in care nu pot dovedi continuitatea acestora.

De asemenea, BNR impune bancilor elaborarea unui stress test care sa ia in calcul conditiile din piata in ultimele 18 luni.

BNR a anuntat, luni, prelungirea perioadei in care proiectul se afla in dezbatere publica pana la sfarsitul acestei luni, de la termenul limita de 16 iulie, prevazut anterior.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri