Santander, cea mai mare banca din Spania, poarta discutii pentru a vinde divizia de asigurari pentru un pret de pana la 4 miliarde euro, dupa ce a inaintat o oferta de cumparare bancii britanice Alliance and Leicester, potrivit Reuters, citat de NewsIn.
Santander, cea mai mare banca din zona euro din punct de vedere al capitalizarii bursiere, a discutat cu firme de asigurari printre care compania franceza AXA, grupul britanic Aviva si cel italian Generali, asupra unei posibile vanzari.

Zvonurile legate de vanzarea diviziei de asigurari urmeaza unor articole aparute vineri, ce mentioneaza ca Santander urmareste sa vanda divizia de administrare de active pentru un pret de pana la 3 miliarde euro.

Santander a anuntat la inceputul saptamanii trecute ca va cumpara banca britanica Alliance and Leicester pentru 1,3 miliarde lire sterline (2,6 miliarde dolari), pentru a consolida pozitia bancii Abbey, pe care o detine deja in Marea Britanie.

Vanzarile de active maresc lichiditatea Santander si ii ofera o putere mai mare de a cumpara firme ale caror valori au scazut de la inceputul crizei din pietele financiare, de vara trecuta.

Divizia de asigurari a Santander este cea de-a treia din Spania, dupa Mapfre si Grupo AXA, avand prime bute subscrise de 3,08 miliarde euro si o cota de piata de 5,7%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri