Bank of America Corp, cea mai mare banca americana de retail, a afisat a patra scadere consecutiva a profitului trimestrial, ca urmare a extinderii creditelor neperformante, relateaza Reuters, preluat de NewsIn.

Profitul net al Bank of America a scazut in al doilea trimestru pana la 3,41 miliarde dolari, respectiv 72 centi/actiune, comparativ cu 5,76 miliarde dolari, respectiv 1,28 dolari/actiune, din perioada echivalenta a anului precedent.

Rezultatele financiare ale Bank of America includ costuri de restructurare si fuziuni de 212 milioane dolari. Venitul net al Bank of America a crescut, insa, cu 4%, pana la 20,32 miliarde dolari.

Analistii estimasera, in medie, ca Bank of America va avea un profit de 48 centi/actiune si un venit de 18,26 miliarde dolari, potrivit Reuters Estimates.

Directorul executiv, Kenneth Lewis, a spus ca banca a obtinut "rezultate solide intr-un mediu financiar dificil", iar rezultatele au fost bune pe toate segmentele de afaceri, care nu au legatura cu sectorul imobiliar.

Deprecierile de active legate de turbulentele de pe pietele de capital s-au cifrat la 1,22 miliarde dolari, in scadere comparartiv cu primul trimestru, cand au fost de 2,81 miliarde dolari.

Rezultatele au exclus o pierdere de 2,33 miliarde dolari inregistrata la banca Countrywide, cumparata in prima zi de dupa terminarea trimestrului al doilea. Rezultatele Countrywide reflecta pierderi de 4 miliarde dolari, ca urmare a creditelor neperformante.

Bank of America este a doua banca din SUA, dupa active. Agentia de evaluare Fitch coborase, in 16 iulie, la 'AA-' ratingul pentru credite pe termen lung al Bank of America si il retrasese de sub monitorizare cu perspectiva negativa, ca urmare a scaderii valorii de piata a unor active ale bancii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Coronavirus| Rate amânate: cum arată topul județelor cu credite restante
Setari Cookie-uri