Banca de Export-Import a Romaniei (Eximbank), care acorda garantii in numele statului, deschide astazi a noua unitate din retea la Buzau, care va deservi firmele din judetele Buzau, Braila si Vrancea, a anuntat banca,intr-un comunicat.
"Sectoare ca textilele, confectiile, pielaria, constructiile de masini si echipamente, fabricarea cauciucului, mobila atrag investitii importante in zona, insa exporturile si productivitatea IMM-urilor sunt in continuare sub potential", a declarat presedintele bancii, Carmen Radu.

Agentia va acorda finantari la costuri mai mici pentru firmele care fac investitii in tehnologii performante de productie
si va oferi garantii si asigurari exportatorilor.

"De exemplu, prin Schema de finantare cu dobanda subventionata o firma incadrata la categoria B de performanta careia in conditiile de piata ii corespunde o dobanda de 12% pe an la un credit de investitii in lei, EximBank ii poate acorda creditul cu o dobanda de 7% pe an", se mentioneaza in comunicatul bancii.

Eximbank poate acorda firmelor din cele trei judete finantari, cofinantari, refinantari, asigurari, reasigurari sau garantii pentru dezvoltarea infrastructurii si a utilitatilor de interes public, dezvoltarea regionala, activitatea de cercetare-dezvoltare, protectia mediului sau ocuparea si formarea personalului.

"Agentia poate, de exemplu, asigura contractele de export din zona cu pana la 85% preluand riscurile comerciale si politice in diferite etape de realizare a exportului si pentru toata gama de bunuri exportate", a mai spus Radu, citata in comunicat.

De asemenea, banca poate acorda finantari pentru dezvoltarea firmelor mici si mijlocii (IMM) si pentru sustinerea tranzactiilor internationale.

Eximbank, infiintata in anul 1992, avea deja sucursale in Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Bacau, Constanta, Timisoara si Oradea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri