Perspectiva creditelor pe termen lung in valuta este 'pozitiva'. Perspectiva pozitiva reflecta estimarile Fitch ca afacerile bancii si indicatorii chei de performanta se vor imbunatati in continuare.

O majorare a ratingului creditelor pe termen lung in valuta si a ratingului individual, pentru Banca Transilvania, ar putea fi determinata de imbunatatiri ale mediului macroeconomic, in cazul in care nu va avea loc o deteriorare semnificativa a performantelor de creditare sau a profitabilitatii operationale, in ciuda dezvoltarii rapide a sectorului de creditare in ultimii trei ani si a competitiei intense.

Din 2002, dupa ce Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a cumparat un pachet de 15% din actiunile BT, cu o noua echipa de conducere, banca a fost restructurata si a inregistrat o imbunatatire semnificativa a afacerilor sale.

Banca Transilvania s-a transformat dintr-o banca regionala, ce oferea in principal servicii de retail banking, intr-o banca ce ofera o gama larga de servicii, fiind prezenta la nivel national. Banca Transilvania a devenit la sfarsitul anului 2007 cea de-a patra banca romaneasca si si ce mai mare banca cu capital romanesc, cu o cota de piata de 5,5% din totalul activelor bancare, avand o retea de 500 de reprezentante si agentii.