Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat ratingul pentru creditele in valuta pe termen lung \'BB-\' ale Bancii Transilvania, ratingul \'B\' pentru creditele in valuta pe termen scurt, ratingul individual \'D\', ratingul de suport \'3\' si plafonul ratingului de suport \'BB-\', arata un comunicat Fitch.

Perspectiva creditelor pe termen lung in valuta este 'pozitiva'. Perspectiva pozitiva reflecta estimarile Fitch ca afacerile bancii si indicatorii chei de performanta se vor imbunatati in continuare.

O majorare a ratingului creditelor pe termen lung in valuta si a ratingului individual, pentru Banca Transilvania, ar putea fi determinata de imbunatatiri ale mediului macroeconomic, in cazul in care nu va avea loc o deteriorare semnificativa a performantelor de creditare sau a profitabilitatii operationale, in ciuda dezvoltarii rapide a sectorului de creditare in ultimii trei ani si a competitiei intense.

Din 2002, dupa ce Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a cumparat un pachet de 15% din actiunile BT, cu o noua echipa de conducere, banca a fost restructurata si a inregistrat o imbunatatire semnificativa a afacerilor sale.

Banca Transilvania s-a transformat dintr-o banca regionala, ce oferea in principal servicii de retail banking, intr-o banca ce ofera o gama larga de servicii, fiind prezenta la nivel national. Banca Transilvania a devenit la sfarsitul anului 2007 cea de-a patra banca romaneasca si si ce mai mare banca cu capital romanesc, cu o cota de piata de 5,5% din totalul activelor bancare, avand o retea de 500 de reprezentante si agentii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Societe Generale European Business Services donează 100.000 euro
Setari Cookie-uri