Piata bursiera este tot mai lipsita de vigoare. Pe langa lipsa companiilor noi, o alta cauza a acestei stari de apatie o constituie alegerile anticipate, declara brokerii. "In aceasta situatie, cele mai vulnerabile sunt SIF-urile.
Alegerile anticipate presupun rediscutarea proiectului de lege privind majorarea pragului de detinere din capitalul social, in baza caruia investitorii au cumparat actiuni SIF", spune un broker. El indeamna insa jucatorii sa aiba incredere si sa astepte rezultatele companiilor pe primele sase luni. "Se aude ca multe societati au obtinut rezultate financiare bune in aceasta perioada", adauga el. Alegerile anticipate bulverseaza piata si prin prisma amanarii pe termen nedefinit a continuarii reformelor economice, care au o legatura directa cu activitatea companiilor listate pe piata de capital, spun analistii. Ieri s-au facut transferuri de 10,8 milioane de lei, ceva mai mult decat in sedinta precedenta, insa majoritatea titlurilor au inchis ziua pe scadere.


"SIF-urile sunt cele mai vulnerabile in cazul alegerilor anticipate".


Inidicii BET si BET-C au inregistrat usoare variatii pozitive din cauza cresterii pretului actiunilor Petrom (SNP), afirma un analist din piata. Indicatorul pentru SIF-uri , BET-FI, a scazut cu peste 2%.

Titulurile SNP au avut, asadar, cautare si ieri, astfel ca pretul unei actiuni a ajuns la 0.4320 lei, cu 2,3% mai mult fata de sedinta de miercuri. Atat Banca Transilvania, cat si SIF-urile au inregistrat scaderi ale preturilor actiunilor. Cea mai mare crestere a valorii titlurilor a inregistrat-o Rafinaria Astra Romana (ASP), de 10,7%, pretul fiind la inchidere de 0.0360 lei/actiune. Volumul titlurilor transferate a fost insa mic, de doar 241.500 titluri.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri