Sirul sedintelor caracterizate de valori tranzactionate scazute a fost intrerupt ieri, cand rulajul total inregistrat la bursa s-a ridicat la 10,8 milioane RON (peste 108 miliarde lei vechi). Daca inceputul sesiunii a fost marcat de scaderi pe toate fronturile, la putin timp dupa ora 11:00 doi dintre indicii bursieri - BET si BET-C - au inregistrat o revenire motivata de o crestere semnificativa a cursului actiunilor Petrom (SNP). "SNP este vedeta bursei de cateva sedinte, cu cresteri usoare si stabile in ultimele zile, insa cu un salt semnificativ acum, la un curs de 0,4400 RON/actiune", spune Alin Brendea, directorul de operatiuni de la societatea de servicii de investitii financiare (SSIF) Prime Transaction. Dupa atingerea maximului de 0,4400 RON/actiune, cursul SNP s-a mai corectat si a inchis sedinta la 0,4320 RON, in crestere cu 2,37% fata de ziua anterioara.

Operatiunile de transfer realizate cu titlurile SNP au generat un rulaj de 3,5 milioane RON, ceea ce a reprezentat 32% din valoarea tranzactionata la bursa.
Piata societatilor de investitii financiare (SIF) a fost marcata ieri de o scadere generala. Cea mai ampla variatie negativa a inregistrat-o cursul actiunilor SIF Oltenia (SIF5), care au inchis sedinta la o cotatie mai mica cu 3,88% fata de sesiunea precedenta. SIF5 s-a plasat imediat dupa Petrom in topul valorii tranzactionate, cu un rulaj ce a depasit doua milioane RON. La inchiderea sedintei, BET-FI era singurul indice pe scadere. Cu o valoare de 24406,84 puncte, indicele care monitorizeaza piata SIF a pierdut 2,55% fata de sesiunea din 6 iulie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cum ar putea fi imbunatatita functionalitatea Pilonului II de pensii
Setari Cookie-uri