BRD-Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata dupa active, a realizat operatiuni de factoring in valoare de 1,1 miliarde lei in primele sase luni ale acestui an, in crestere cu 156% fata de acelasi interval din 2007, pe fondul triplarii afacerilor internationale, potrivit reprezentantilor bancii.

Astfel, operatiunile de factoring international au inregistrat in primul semestru cea mai spectaculoasa crestere fata de acelasi interval din 2007, de peste 200% pana la 357 milioane lei, din care cea mai mare parte provine din operatiunile de factoring de import.

Ponderea cea mai importanta este, insa, detinuta de operatiunile de factoring intern, care au ajuns in prima jumatate a anului la 732 milioane lei, in crestere cu 141% fata de perioada ianuarie-iunie 2007.

BRD-Groupe Societe Generale a furnizat pana la sfarsitul primului semestru servicii de factoring pentru 544 de clienti, administrand peste 83.000 de facturi in aceasta perioada.

BRD a demarat afacerile de factoring in 1993 si este, potrivit propriilor estimari, lider pe piata romaneasca pe acest segment.

BRD-Groupe Societe Generale este a doua banca de pe piata romaneasca dupa active si retea, cu active de peste 11 miliarde euro si a doua capitalizare bursiera la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BNR clarifică modul în care se va face amânarea ratelor la credite
Setari Cookie-uri