Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a dispus retragerea autorizatiei de administrare a Marfin Fond de Pensii si Zepter Fond de Pensii si radierea acestora din Registrul CSSPP, ca urmare a solicitarii companiilor, potrivit NewsIn.

Aceleasi masuri au fost aplicate si pentru Fondul de Pensii Administrat Privat Marfin si pentru Fondul de Pensii Administrat Privat Zepter.

La finalul campaniei initiale de aderare la pilonului II, Fondul de Pensii Administrat Privat Marfin avea 194 de participanti din care 16 proveniti din procesul de repartizare aleatorie.

Cei 194 de participanti au fost informati in legatura cu incetarea activitatii de administrare a pentru Fondul de Pensii Administrat Privat Marfin si solicitarea retragerii autorizatiei de administrare.

Ulterior repartizarii efectuate de catre CSSPP, participantii se vor putea transfera la oricare alt fond de
pensii obligatorii de pe piata, fara plata unor penalitati, in termen de 90 de zile de la data repartizarii.

La momentul demararii procedurii de retragere a autorizatiei, Marfin Fond de Pensii nu avea active in administrare.

Fondul de Pensii Administrat Privat Zepter avea, la finalul campaniei initiale de aderare la pilonului II, 1.649 de participanti, din care 132 proveniti din procesul de repartizare aleatorie.

La momentul demararii procedurii de retragere a autorizatiei, Zepter Fond de Pensii nu avea active in administrare.

Pana la inceperea etapei de colectare a contributiilor participantilor, patru companii de pe pilonul II au solicitat retragerea de pe piata, respectiv Marfin, Zepter, MKB Romexterra si AG2R. Participantii fondurilor administrate de catre cele patru societati, in numar de 4.854, reprezinta 0,1% din numarul total de 4.156.316 aderenti la sistemul pensiilor private obligatorii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Societe Generale European Business Services donează 100.000 euro
Setari Cookie-uri