Zalman Segal si-a anuntat retragerea din functia de presedinte al Bank Leumi Romania si va fi inlocuit provizoriu de seful comitetului executiv din boardul bancii, Daniel Tsiddon, pana la numirea unui succesor, au anuntat reprezentantii bancii.

Segal a condus subsidiara din Romania a grupului israelian Leumi din august 2006, dupa ce a ocupat pe rand functiile de sef al diviziunii internationale a Bank Leumi Grup (1987-1989), sef de operatiuni al Bank Leumi Le-Israel in Continentul American si director executiv al Bank Leumi USA (1989 - 2005).

El si-a anuntat retragerea de la conducerea Bank Leumi Romania in sedinta consiliului de administratie de marti, 29 iulie.

"Pe parcursul acestor doi ani am transformat o institutie cu multe probleme intr-o banca viabila impreuna cu colegii de aici. Leumi Tel Aviv ne-a sprijinit foarte mult, inclusiv prin majorarea capitalului - cel mai important semnal, care demonstreaza increderea si asteptarile lor de la banca subsidiara din Romania", a declarat Segal, citat de NewsIn.

Bank Leumi Romania a obtinut un profit net de 5 milioane lei (1,4 milioane euro) in primul semestru al acestui an, dupa ce afisase pierderi de 1,9 miliarde lei in intervalul similar din 2007, pe fondul cresterii activelor cu 54,3%, pana la 1,1 miliarde lei.

Grupul israelian Leumi, actionarul majoritar al Bank Leumi Romania, a intrat pe piata romaneasca in august 2006, dupa preluarea pachetului majoritar - de 99,27% din actiuni - al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari. In prezent, Bank Leumi le-Israel detine 99,89% din capitalul social al Bank Leumi Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si