In primele sase luni ale anului trecut, EFG Eurobank obtinuse un profit net de 7,3 milioane euro din afacerile din Romania.

Profitul brut obtinut pe piata romaneasca in prima jumatate a anului din 2008 a insumat 33 milioane euro, al doilea rezultat ca marime din toate pietele din Europa Centrala si de Est in care opereaza grupul elen, dupa Bulgaria, care a adus un profit brut de 39 milioane euro.

Venitul operational obtinut pe piata din Romania in primele sase luni a ajuns la 159 milioane euro, in timp ce cheltuielile grupului au insumat 97 milioane euro.

Activele detinute de subsidiarele EFG Eurobank in Romania, din care cea mai mare este Bancpost, au urcat cu 44,5% in intervalul iunie 2007 - iunie 2008, de la 3,7 miliarde euro in iunie 2007 la 5,346 miliarde euro la finalul primului semestru al acestui an, se mai arata in raportul grupului grecesc.

Portofoliul de credite acordate de subsidiarele EFG Eurobank a ajuns in iunie la 3,83 miliarde euro, de la un sold de 2,5 miliarde euro dupa primele sase luni ale anului trecut, iar cel al depozitelor a atins 1,89 miliarde euro, in crestere cu peste 45% fata de iunie 2007.

Citeste si:

Anul trecut, profitul operational al afacerilor grupului elen din Romania a insumat 246 milioane euro, iar profitul brut a fost de 37 milioane euro.

Reteaua de pe piata romaneasca a EFG Eurobank a ajuns, la sfarsitul lunii iunie, la 287 de unitati, din care 268 de retail, a doua ca marime a grupului din regiune, dupa reteaua din Polonia.

In afara de Bancpost, EFG Eurobank mai detine in Romania si alte companii: Euroline Retail Service IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services sau EFG IT Shared Services.

Grupul EFG Eurobank a obtinut, in primul trimestru al acestui an, un profit net de 436 milioane euro, in crestere cu 7% fata de acelasi interval din 2007, pe fondul unei cresteri cu 280% a profitului net in Europa Centrala si de Sud-Est, la 82,6 milioane euro. Activele grupului au avansat cu 26% in intervalul iunie 2007- iunie 2008, pana la 77,3 miliarde euro.

EFG Eurobank are afaceri, in afara de Grecia, pe pietele din Bugaria, Cipru, Polonia, Romania, Serbia, Turcia si Ucraina, cele mai extinse afaceri fiind cele din Romania, iar cele mai profitabile - cele din Bulgaria.