Grupul francez de asigurari Groupama a majorat capitalul social al societatii BT Asigurari, pe care a preluat-o la finalul anului trecut, cu 80 milioane lei (22,6 milioane euro), pana la la 207,5 milioane lei (58,70 milioane euro), potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial. BT Asigurari avea, inainte de majorare, un capital social de 127,5 milioane lei.

Majorarea capitalului social s-a realizat prin emisiunea a 80 milioane de actiuni cu o valoare nominala de un leu, suma fiind varsata integral pe 25 aprilie.

BT Asigurari a incheiat anul trecut cu pierderi de 107,45 milioane lei (32,2 milioane euro), de aproape 15 ori mai mari decat in 2006, cand inregistrase pierderi de 7,3 milioane lei.

Groupama a preluat BT Asigurari la sfarsitul anului trecut, pentru 100 de milioane de euro. BT Asigurari, alaturi de Asiban si OTP Garancia - detinute de asemenea de Groupama - ar putea incepe procesul de fuziune din aceasta toamna, in conditiile in care grupul francez nu agreeaza politica multibrand.

Dupa preluarea BT Asigurari, Asiban si a subsidiarei din Romania a OTP Garancia, Groupama a ajuns la o cota de piata de peste 12%, care ar plasa compania pe locul al treilea pe piata romaneasca, dupa Vienna Insurance Group si Allianz-Tiriac.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Groupama lanseaza optiunea de constatare a daunelor la distanta