"In vederea stabilirii compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal, Consiliul Concurentei va analiza operatiunea notificata, in conformitate cu regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice, urmand ca in termen de 30 de zile de la data la care notificarea devine efectiva sa adopte o decizie cu privire la aceasta operatiune de concentrare economica", se arata intr-un comunicat al Concurentei.

Potrivit legislatiei, sunt supuse controlului si trebuie notificate autoritatii de concurenta operatiunile de concentrare economica care depasesc anumite praguri valorice.

Prevederile legale impun notificarea in cazul in care cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati depaseste echivalentul in lei a 10 milioane de euro si exista cel putin doua firme care realizeaza in Romania, fiecare in parte, afaceri mai mari decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

Citeste si:

Generali PPF Holding face parte din grupul italian Generali, prezent pe piata romaneasca a asigurarilor prin intermediul Generali Asigurari si FATA Asigurari Agricole.

Preluarea Ardaf si RAI de catre Generali PPF Holding a fost anuntata la finele lunii iunie, pe baza unui acord incheiat cu fondul ceh de investitii PPF Investments.