La nivel global, profitul net al grupului bancar UniCredit a scazut in trimestrul al doilea cu 10,1% comparativ cu perioada echivelanta de anul trecut, pana la 1,86 miliarde euro, nivel care a depasit estimarile pietei, potrivit raportului financiar al bancii.

Estimarile anterioare a 20 de case de brokeraj chestionate de banca aratau ca grupul ar putea raporta un profit net de 1,746 miliarde euro pentru al doilea trimestru din 2008.

"Am reusit sa consolidam banca dupa fuziune si ne concentram acum pe implementarea unui pachet structurat de initiative strategice, pe restructurare organizationala, pe optimizarea proceselor si pe stabilizarea fluxului de personal", a declarat presedintele executiv al bancii, Rasvan Radu.

UniCredit a mai raportat, de asemenea, o scadere cu 30,4% a profitului net din primele sase luni ale anului, pana la 2,87 miliarde euro.

Citeste si:

Veniturile operationale au scazut cu 9,6% in prima jumatate a anului, la 14,04 miliarde euro. In al doilea trimestru, veniturile operationale au scazut cu 4%, la 7,59 miliarde euro, comparativ cu aceeasi perioada a anului.

Profitul operational al UniCredit din prima jumatate a anului se cifreaza la 5,68 miliarde euro, in scadere cu 24,8% comparativ cu aceeasi perioada din 2007.

Profitul net din dobanzi al UniCredit a avansat cu 11% in primele sase luni ale anului, pana la 9,2 miliarde euro, comparativ cu prima jumatate a lui 2007, mai ales ca urmare a cresterii volumelor de creditare si a depozitelor clientilor.

Prezent si pe piata romaneasca, grupul financiar UniCredit opereaza in 23 de tari europene si pe alte 27 de piete. La sfarsitul lui 2007, grupul gestiona active de 805 miliarde euro si avea o retea de 6.276 unitati.