Saptamana trecuta, pe piata Deal extrabursiera XMBS s-au efectuat tranzactii in valoare totala de 837.161 RON (8, 37 miliarde lei vechi), aferente unui numar de 4.247.464 actiuni.

Dintre cei 497 de emitenti transferati pana in acest moment pe mecanismul dezvoltat pe platforma Arena, vinerea trecuta s-au tranzactionat doar 74, dintre care 30 au inchis pe crestere si 21 pe scadere, iar alte 23 au stagnat.Societatea Bratim Brasov a avut cel mai mare aport la valoarea totala a tranzactiilor, cu un rulaj de 248.921 RON, urmata de Metropolitan Leasing, cu 217.150 RON si Electrotel Alexandria, cu 128.700 RON. Rulajul a fost unul apropiat cu cel care se realizeaza intr-o sedinta obisnuita la Bursa Electronica Rasdaq, de circa 900.000 de RON. In prima sedinta de tranzactionare, care a avut loc la data de 17 iunie, valoarea tranzactiilor de pe XMBS a fost de 222.312 RON (circa 2,2 miliarde lei vechi), dintre care numai schimburile cu actiunile Rafinariei Venus-Oilreg s-au cifrat la 212.977 RON. Restul tranzactiilor s-au realizat cu titlurile Turism Felix, cu un rulaj de 2.610 RON, si ale Atlas Fabricatie Cluj, cu 2.147 RON. In sedinta din 24 iunie, lichiditatea a fost mai redusa, de 191.550 RON (1,9 miliarde lei vechi).

Cel mai tranzactionat emitent a fost Flaro Sibiu, cu un rulaj de 75.000 RON, urmat de Terra Estival Neptun, cu 63.012 RON, si Metcons Timisoara, cu 17.250 RON. Comitetul de Dezvoltare al Bursei de Valori Bucuresti si al Bursei Electronice Rasdaq a stabilit ca programul de tranzactionare in acest segment de piata sa fie pentru inceput de o zi pe saptamana, si anume vinerea in intervalul 8.40 - 9.40, in afara intervalului de derulare a sedintei de tranzactionare din cadrul Bursei de Valori Bucuresti, urmand ca ulterior, in functie de volumul activitatii si de solicitari, frecventa si durata de functionare sa se reanalizeze. Conform Regulamentului BVB, pe mecanismul de negociere extrabursiera, introducerea in piata a ordinelor clientilor se realizeaza sub forma unor cotatii informative, iar tranzactiile se realizeaza prin ordine de tip Deal. Blocul minim de tranzactionare este de 1 instrument financiar, iar limita de variatie a pretului este de 25 la suta fata de pretul de referinta stabilit. De asemenea, nu se stabileste o valoare minima pentru un ordin Deal.

Bursa Electronica Rasdaq isi propune ca, pana in luna septembrie, sa incheie translatarea tuturor celor 1.158 de emitenti pe noua platforma tehnica Arena.
"Pe masura ce Registrul Roman al Actionarilor si Regisco vor confirma consolidarea registrelor societatilor aflate in proces de translatare pe noua platforma tehnica, vom comunica momentul reluarii tranzactionarii valorilor mobiliare emise de acestea" a aratat Adrian Resmerita, director al Departamentului Emitenti din cadrul BER.

In prezent, Bursa Electronica Rasdaq utilizeaza sistemul Arena pentru 617 emitenti, dintre care 120 se tranzactioneaza utilizand sistemul de licitatie si 497 sistemul de negociere XMBS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri