Moneda nationala a fluctuat la inchiderea sedintei valutare in jurul nivelului de 3,50 lei/euro, pe o piata apatica, in contrast cu evolutia zlotului si a forintului care au avut tendinte de depreciere fata de euro, sustin dealerii.
"Leul a oscilat marti pe o piata apatica in apropiere de 3,50 lei/euro, rupandu-se de celelalte monede din regiune, care se depreciaza in fata euro. Probabil va inchide ziua in jurul aceleiasi valori", a declarat dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC), Florin Constantinescu, citat de NewsIn.

Leul a fluctuat in jurul valorii de 3,50 lei/euro spre inchiderea sedintei, dupa mai multe tentative de spargere a pragului. Moneda nationala a atins nivelul maxim al zilei in jurul orei 15:30, cand euro era cotat la 3,4913 lei. La inchiderea sedintei valutare locale, la ora 16:00, cursul oscila in apropiere de 3,50 lei/euro, dar in jurul orei 17:05, bancile nerezidente au reluat vanzarea de valuta in schimbul leilor, cursul coborand la 3,4970-3,50 lei/euro.

Potrivit cursului de referinta al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), leul s-a depreciat usor in fata euro, pana la 3,5023 lei/euro, fata de nivelul maxim al anului atins luni, de 3,5010 lei/euro. Fata de dolar, cursul de referinta publicat marti de banca centrala indica o depreciere a leului cu peste un ban (0,54%), pana la 2,2598 lei/dolar, de la 2,2477 lei/dolar, cat era luni.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a apreciat de la 1,5575 dolari/euro pana la 1,5464 dolari/euro, iar la 17:15, ora Romaniei, euro era cotat la 1,5488 dolari.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 10,75% pe an, usor sub cel de 10,89% pe an din sedinta anterioara, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 11,25% pe an, de la 11,39% pe an, cat era luni.

Dobanzile interbancare de tip overnight se mentin la un nivel ridicat, de 11% pe an, peste cel al dobanzii de politica monetara, de 10,25% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri