Un sfert dintre angajatii din Bucuresti (24,5%) si mai mult de o cincime (20%) dintre cei din marile orase din tara isi doresc o asigurare privata de sanatate printre beneficiile oferite de angajator, arata un studiu realizat de compania Mednet Marketing Research Center.
Studiul a fost realizat in perioada 05-26 iunie pe un esantion de 800 de respondenti din Bucuresti si 803 salariati din alte 12 mari orase din Romania (Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Bacau, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti si Timisoara).

Asigurarea privata de sanatate a luat astfel locul pensiei private, care a fost indicata anul trecut drept cel mai dorit beneficiu extra-salarial, conform unui studiu realizat in 2007.

Intr-un clasament al principalelor beneficii preferate de romani, dupa asigurarea privata de sanatate urmeaza pensiile private si asigurarile de viata, fiecare cu peste 14,4%.

Dintre angajatii intervievati, cel putin 10,3% doresc sa primeasca bonuri de masa si peste 6,7% vor sa fie recompensati de angajatori cu prime, potrivit aceluiasi studiu.

Televiziunea se afla pe primul loc in topul surselor de informare cu privire la ofertele companiilor de asigurare, pentru 28,2% dintre bucurestenii chestionati si putin peste 25% dintre cei din provincie.

In ce priveste a doua sursa de informare, 21,1% dintre bucuresteni aleg internetul, in timp ce respondentii din provincie afla astfel de informatii in urma discutiilor cu prietenii sau colegii (18,6%).

Mednet Marketing Research Center este membru al Esomar (The World Association for Research Professionals) si Sorma (Societatea Romana de Marketing si Cercetarea Opiniei Publice).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri