Fondul Proprietatea asteapta ca si alti mari jucatori din domeniul administrarii activelor sa intre in cursa pentu selectarea administratorului, in plus fata de cele 28 de companii care au depus scrisori de intentie pana in prezent, a spus directorul general al Fondului, Daniela Lulache.
"Etapa scrisorilor de intentie nu face parte din procesul de selectie, aceasta fiind doar o buna modalitate de a avea un raspuns de la cei interesati de administrarea Fondului", a precizat aceasta, citata de NewsIn.

Institutia intentioneaza sa selecteze un singur administrator, insa nu exclude posibilitatea de a alege doi administratori, in functie de activele pe care le are Fondul.

Fondul Proprietatea a primit, pana pe 1 august, scrisori de intentie din partea a 28 de companii, din care doar una inregistrata in Romania, care urmeaza sa concureze pentru administrarea unor active de aproape 4 miliarde de euro. Singura companie din Romania care a depus scrisoare de intentie este BCR Asset Management.

Printre companiile interesate de administarea Fondului se regasesc firme precum JP Morgan, Goldman Sachs Asset Management (GSAM), Deutsche Bank, BNP Paribas Asset Management, Barclays Capital, ING Asset Management BV, The Royal Bank of Scotland (RBS) Asset Management, Unicredit and Proctor Investment Managers LLC Consortium, Societe Generale Asset Management, Generali PPF Asset Management si Allianz Global Investors.

Au mai depus scrisori de intentie si companiile HSBC Bank Plc - HBEU, UBS AG Global Asset Management, Intrinsic Value Investors (IVI) LLP, Morley Fund Management Limited, Stellar Asset Management Ltd associated with Bank Julius Baer & Co, East Capital AB, Franklin Templeton Investments Poland Sp.zo.o., NCH Advisors, Raiffeisen Capital Management, Fortis Investments, Eurobank EFG Fund Management Company (LUX) si Eurobank EFG Asset Management Investment Firm, Credit Suisse, Artio Global Management LLC, OTP Fund Management Ltd, Blackrock si Morgan Stanley Investment Management.

"Data de 1 august a fost limita penru depunerea scrisorilor de intentie, insa cei care vor depune in continuare nu vor fi restrictionati, deoarece procesul de selectie incepe la 1 septembrie", a completat Lulache.

"Vreau sa cred ca alegerile si schimbarea unor mandate nu vor avea efecte asupra listarii Fondului Proprietatea", a mai spus Lulache.

Pana in prezent, institutia are reprezentanti in 15 companii din portofoliu.

Fondul a realizat, in primele sase luni din 2008, un profit brut de peste 257 milioane lei (70,4 milioane euro) si venituri de 273,2 milioane lei, potrivit convocatorului AGA afisat pe site-ul Fondului.

Pentru intreg anul, Fondul estimeaza ca va obtine un profit net de 414,1 milioane lei (113,5 milioane euro), in crestere cu 32% fata de rezultatul din 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri