"Etapa scrisorilor de intentie nu face parte din procesul de selectie, aceasta fiind doar o buna modalitate de a avea un raspuns de la cei interesati de administrarea Fondului", a precizat aceasta, citata de NewsIn.

Institutia intentioneaza sa selecteze un singur administrator, insa nu exclude posibilitatea de a alege doi administratori, in functie de activele pe care le are Fondul.

Fondul Proprietatea a primit, pana pe 1 august, scrisori de intentie din partea a 28 de companii, din care doar una inregistrata in Romania, care urmeaza sa concureze pentru administrarea unor active de aproape 4 miliarde de euro. Singura companie din Romania care a depus scrisoare de intentie este BCR Asset Management.

Printre companiile interesate de administarea Fondului se regasesc firme precum JP Morgan, Goldman Sachs Asset Management (GSAM), Deutsche Bank, BNP Paribas Asset Management, Barclays Capital, ING Asset Management BV, The Royal Bank of Scotland (RBS) Asset Management, Unicredit and Proctor Investment Managers LLC Consortium, Societe Generale Asset Management, Generali PPF Asset Management si Allianz Global Investors.

Au mai depus scrisori de intentie si companiile HSBC Bank Plc - HBEU, UBS AG Global Asset Management, Intrinsic Value Investors (IVI) LLP, Morley Fund Management Limited, Stellar Asset Management Ltd associated with Bank Julius Baer & Co, East Capital AB, Franklin Templeton Investments Poland Sp.zo.o., NCH Advisors, Raiffeisen Capital Management, Fortis Investments, Eurobank EFG Fund Management Company (LUX) si Eurobank EFG Asset Management Investment Firm, Credit Suisse, Artio Global Management LLC, OTP Fund Management Ltd, Blackrock si Morgan Stanley Investment Management.

Citeste si:

"Data de 1 august a fost limita penru depunerea scrisorilor de intentie, insa cei care vor depune in continuare nu vor fi restrictionati, deoarece procesul de selectie incepe la 1 septembrie", a completat Lulache.

"Vreau sa cred ca alegerile si schimbarea unor mandate nu vor avea efecte asupra listarii Fondului Proprietatea", a mai spus Lulache.

Pana in prezent, institutia are reprezentanti in 15 companii din portofoliu.

Fondul a realizat, in primele sase luni din 2008, un profit brut de peste 257 milioane lei (70,4 milioane euro) si venituri de 273,2 milioane lei, potrivit convocatorului AGA afisat pe site-ul Fondului.

Pentru intreg anul, Fondul estimeaza ca va obtine un profit net de 414,1 milioane lei (113,5 milioane euro), in crestere cu 32% fata de rezultatul din 2007.