Contractul de vanzare – cumparare de actiuni a fost semnat pe 9 aprilie 2008 de catre BRD si de ceilalti trei actionari ai Asiban - Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Transilvania SA (BT) si CEC Bank - care detineau fiecare cate un sfert din capitalul social al asiguratorului.

"In baza acestui acord, BRD a vandut pachetul sau de actiuni, reprezentand 25% din capitalul social al Asiban, pretul total incasat fiind de 87,5 milioane euro", a anuntat banca.

Groupama a platit, in total, pentru preluarea Asiban, 350 milioane euro si a devenit, in urma tranzactiei, al treilea jucator de pe piata asigurarilor din Romania.

Citeste si:

In 2007, Asiban a inregistrat prime brute subscrise in valoare de 185,8 milioane euro, in crestere cu 39% fata de anul precedent si cu aproape 7% mai mult decat media pietei romanesti.

BRD - Groupe Societe Generale are, in prezent, active de peste11 miliarde euro, peste 2,4 milioane clienti si opereaza o retea de peste 800 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la Bursa de Valori din Bucuresti (BVB).