Primele sase luni ale acestui an au fost substantial mai bune decat perioada similara a anului trecut, atat pentru operatiunile de credit, cat si pentru cele de leasing, creditele auto inregistrand cresteri de 57% in acest interval, comparativ cu primul semestru din 2007.
''In ciuda tendintei generale de usor regres pe piata auto din Romania, am reusit sa ne depasim obiectivele pentru prima jumatate a acestui an. Luna iunie a fost foarte buna, cu o crestere totala de 24% la nivel de grup'', a declarat Kurt Leitner (foto), CEO al Porsche Finance Group.

Porsche Bank a inregistrat o crestere de 57% la creditele auto acordate, ajungand la sfarsitul lunii iunie la 705 contracte noi, cu o valoare a bunurilor finantate de 15,72 milioane EUR.

''Aceste rezultate arata ca acum clientii sunt mai obisnuiti sa compare optiunile disponibile pe piata si isi dau seama ca un credit auto este mai potrivit pentru nevoile lor si mai convenabil decat un credit general de consum, oferit de bancile universale'', a comentat Kurt Leitner.

Ca volum, leasing-ul financiar este inca produsul predominant in portofoliul Porsche Finance Group, reprezentand 89% din totalul noilor contracte, comparativ cu 91% pondere la sfarsitul lui iunie 2007.

Volumul contractelor de leasing financiar semnate in perioada ianuarie-iunie 2008 a crescut cu 8,6%, depasind 221 milioane EUR. Leasing-ul operational se mentine la acelasi nivel de anul trecut, cu o cota de 4% din totalul contractelor noi, iar creditul auto creste substantial de la 4% in prima jumatate a anului trecut, la 7% la sfarsitul lunii iunie 2008.

In a doua parte a anului 2008, Porsche Finance Group intentioneaza sa consolideze rezultatele puternice pe segmentul de credit, precum si sa dezvolte leasing-ul operational si managementul flotelor auto.

''Oferirea unei simple finantari va deveni in curand prea putin pentru clientii-companii, care reprezinta 74% din totalul clientilor nostri. Mobilitatea a devenit un factor decisiv pentru companii. Administrarea eficienta a parcului auto reprezinta un criteriu important pentru mobilitatea unei companii. Prin externalizarea gestionarii parcului auto partial sau total catre noi, clientul poate atinge un grad ridicat de mobilitate la costuri eficiente,“ a spus Kurt Leitner.

Porsche Finance Group ofera servicii financiare integrate, exclusiv cumparatorilor care prefera marcile holding-ului, printr-o retea nationala de dealeri, care actualmente numara 83 de companii.

''Estimam o crestere suplimentara de 5% pana la sfarsitul anului, pentru intreg grupul, in ciuda mediului dificil de pe piata, a dobanzilor in crestere si a pietei auto in regres. Ne bazam estimarile in special pe proceduri simplificate de lucru, un raport atractiv calitate/pret si o diversificare a portofoliului nostru de produse'', a incheiat Leitner.

Porsche Finance Group se ocupa cu finantarea autoturismelor apartinand marcilor holding-ului: Volkswagen, Seat, Skoda, Audi, Porsche. Grupul este prezent pe piata romaneasca din 1999 si include patru companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare si Porsche Mobility.

Porsche Bank Romania este prima banca auto specializata de pe piata romaneasca care ofera credite pentru autoturisme.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri