Asociatia Romana a Brokerilor de Credite (ARBC) avertizeaza ca anumite persoane pretind ca reprezinta firme de brokeraj si incearca sa fraudeze oameni in cautare de locuri de munca, solicitand date personale.

Asociatia a luat decizia de a informa consumatorii in urma unui incident care a avut loc saptamana trecuta in Brasov, in care mai multe persoane au fost victimele unei fraude.

Astfel, un fals angajator, care sustinea ca este reprezentantul unei companii de brokeraj, a solicitat aplicantilor o serie de date personale, documente in original si taxe fara acoperire reala.

Membrii ARBC sfatuiesc persoanele care isi cauta un loc de munca sa nu prezinte potentialului angajator acte in original si informatii cu caracter personal inainte sa se asigure de legitimitatea acestuia.

De asemenea, nu trebuie sa dezvaluie informatii confidentiale cu privire la conturile bancare, iar inainte de a se prezenta la un interviu, sa se informeze despre compania angajatoare.

Asociatia Romana a Brokerilor de Credite, care are reprezentanti in 22 de judete, a fost infiintata in iunie, la initiativa companiei de brokeraj Kiwi Finance.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Bidian: Romanii vor cauta case si peste 10 ani