ProCredit Bank anunta ca va plati, de vineri, dobanda aferenta celui de-al cincilea cupon, pentru perioada 15 februarie - 14 august 2008, al obligatiunilor emise de banca, in valoare de 21,19 lei/obligatiune, potrivit comunicatului transmis de banca.

Plata dobanzii va fi efectuata prin intermediul BCR Securities, in calitate de agent de plata, care va realiza plata catre detinatorii de obligatiuni inregistrati in registrul detinatorilor de obligatiuni la 12 august 2008. Sumele cuvenite sub forma de dobanzi vor putea fi ridicate de investitori timp de zece zile, pana pe 25 august 2008.

Banii neridicati in intervalul de plata a dobanzii vor fi disponibili la sediul BCR Securities, pe perioada maturitatii obligatiunilor, dar nu mai mult de 31 de zile de la data platii principalului, ulterior putand fi ridicati la sediul ProCredit Bank.

Emisiunea a fost compusa din 80.500 de obligatiuni de rangul I, negarantate, fiecare cu o valoare nominala de 500 lei si cu o maturitate de trei ani. Obligatiunile emise de ProCredit Bank s-au adresat atat companiilor, cat si populatiei, fiind divizate in doua categorii. Investitorii mari au avut alocata o transa de 95% din oferta, care a fost suprasubscrisa.

Rata dobanzii obligatiunilor este fixa, de 8,5% pe an.

Dobanda aferenta celui de-al saselea cupon - 15 august 2008 - 15 februarie 2009 - al obligatiunilor ProCredit Bank, in valoare de 21,42 lei fiecare va fi platita detinatorilor de obligatiuni inregistrati in registrul detinatorilor de obligatiuni la 11 februarie 2009, iar in 15 februarie banca va rambursa investitorilor sumele investite in emisiunea de obligatiuni.

ProCredit Bank este o banca orientata spre dezvoltare, care ofera servicii firmelor mici si mijlocii. Banca nu promoveaza creditele de consum, mizand pe formarea in randul clientilor sai a unei culturi de economisire si a unor parteneriate de durata.

In Romania, ProCredit Bank a fost infiintata in 2002, ca parteneriat intre BERD, IFC - membru al grupului Bancii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germana de investitii) si IPC.

Agentul de plata pentru emisiunea de obligatiuni - BCR Securities SA - este societate de servicii de investitii financiare, membra a grupului BCR.

BCR Securities a intermediat pana in prezent cinci emisiuni de obligatiuni corporative, valoarea totala a acestora depasind 56,5 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
(P) 200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza