In primele sase luni din 2007, grupul Aviva inregistrase afaceri de 175 milioane lire sterline (221,5 milioane euro) din vanzarile pe segmentul de pensii si asigurari de viata, a anuntat grupul.

Afacerile grupului au fost stimulate mai ales de afacerile cu pensii din Romania, precum si de avansul puternic pe piata din Turcia, dupa incheierea unui parteneriat de bancassurance cu o banca locala.

Pentru trimestrul al treilea, grupul Aviva se asteapta la o crestere peste estimari din afacerile cu pensii in Romania, dupa ce vanzarile totale ale grupului au urcat cu 255 milioane lire sterline in prima jumatate a acestui an.

La sfarsitul lui iunie, directorul executiv al Aviva Fond de Pensii, Eugen Voicu, declarase ca Aviva va lansa, cel mai probabil in trimestrul al treilea din acest an, un nou fond de pensii facultative, cu un grad de risc mai ridicat, destinat persoanelor in varsta de cel mult 40 de ani.

Citeste si:

Pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) din Romania, Aviva este al cincilea jucator, cu o cota de piata de 6,4%.

Grupul este prezent in Romania prin Aviva Asigurari de Viata, care activeaza si pe piata pensiilor private facultative (pilon III), administrand fondul Pensia Mea.

Pe piata pensiilor obligatorii, grupul este prezent prin Aviva Fond de Pensii, care gestioneaza fondul de pensii obligatorii (pilon II) Pensia Viva.