Asiguratorul Agras, controlat de Vienna Insurance Group, a inregistrat pierderi de 885.862 (241.400 euro) in primul semestru, dupa ce si-a trasferat portofoliul de asigurari agricole catre Omniasig, arata raportul financiar publicat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
In primele sase luni din 2007, Agras inregistrase o pierdere de de 873.000 lei.

Actionarii Agras, membra a Vienna Insurance Group, au hotarat in 5 decembrie 2007 transferul portofoliului de asigurari agricole catre Omniasig, detinuta tot de asiguratorul austriac.

Pierderile afisate de asigurator pe segmentul de asigurari generale s-au diminuat cu 12% fata de acelasi interval al anului trecut, pana la 1,47 milioane lei.

Compania si-a redus cu 77% cheltuielile totale in prima jumatate a acestui an, de la 6,33 milioane lei in semestrul I din 2007 pana la 1,48 milioane lei, in timp ce veniturile totale s-au redus la 596.531 lei, nivel echivalent cu putin peste o zecime din incasarile raportate pentru prima jumatate a anului trecut, se arata in raportul companiei.

Veniturile din primele de reasigurare obtinute de Agras au scazut in primul semestru la 214 lei, fata de aceeasi perioada din 2007, cand valoarea primelor nete atingea 5,5 milioane lei.

Agras a fost infiintata in 10 septembrie 1992, iar din octombrie 2002, compania Unita, controlata de Vienna Insurance Group, a devenit actionar majoritar al societatii, in urma unei tranzactii de 2,9 milioane euro. Agras ofera servicii de asigurari agricole (asigurarea culturilor, a terenului arabil cultivabil, a animalelor).

Vienna Insurance Group controleaza in mod direct in Romania companiile Asirom, BCR Asigurari, BCR Asigurari de Viata, Omniasig si Unita si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras.

Unita este actionarul majoritar al Agras, cu o detinere de 92,31% din capitalul social
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri