In primele sase luni din 2007, Agras inregistrase o pierdere de de 873.000 lei.

Actionarii Agras, membra a Vienna Insurance Group, au hotarat in 5 decembrie 2007 transferul portofoliului de asigurari agricole catre Omniasig, detinuta tot de asiguratorul austriac.

Pierderile afisate de asigurator pe segmentul de asigurari generale s-au diminuat cu 12% fata de acelasi interval al anului trecut, pana la 1,47 milioane lei.

Compania si-a redus cu 77% cheltuielile totale in prima jumatate a acestui an, de la 6,33 milioane lei in semestrul I din 2007 pana la 1,48 milioane lei, in timp ce veniturile totale s-au redus la 596.531 lei, nivel echivalent cu putin peste o zecime din incasarile raportate pentru prima jumatate a anului trecut, se arata in raportul companiei.

Citeste si:

Veniturile din primele de reasigurare obtinute de Agras au scazut in primul semestru la 214 lei, fata de aceeasi perioada din 2007, cand valoarea primelor nete atingea 5,5 milioane lei.

Agras a fost infiintata in 10 septembrie 1992, iar din octombrie 2002, compania Unita, controlata de Vienna Insurance Group, a devenit actionar majoritar al societatii, in urma unei tranzactii de 2,9 milioane euro. Agras ofera servicii de asigurari agricole (asigurarea culturilor, a terenului arabil cultivabil, a animalelor).

Vienna Insurance Group controleaza in mod direct in Romania companiile Asirom, BCR Asigurari, BCR Asigurari de Viata, Omniasig si Unita si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras.

Unita este actionarul majoritar al Agras, cu o detinere de 92,31% din capitalul social