BCR Asigurari a raportat prime brute subscrise de 262 milioane lei ( 71,4 milioane euro) in primul semestru, in scadere cu 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut, evolutie motivata de asigurator prin reducerea subscrierilor societatii pe produsele mai putin profitabile.
BCR Asigurari a obtinut, in prima jumatate a acestui an, un profit de peste 7 milioane lei, fara a da detalii despre ce tip de castig este vorba.

In primul semestru al anului trecut, BCR Asigurari inregistrase prime brute subscrise de 345 milioane lei.

"Structura portofoliului de asigurari a suferit modificari considerabile din considerente care tin de reorientarea liniilor de business catre o activitate de subscriere calitativa si nu cantitativa", a mentionat compania.

Astfel, BCR Asigurari precizeaza ca s-a axat pe produse care permit dezvoltarea afacerii in conditii de solvabilitate si profitabilitate si a redus subscrierile pe produsele mai putin profitabile.

"Compania a inregistrat rezultate remarcabile la unele clase de produse precum asigurarile maritime, asigurarile mijloacelor de transport feroviar sau cele de proprietati", se mentioneaza in comunicat, care citeaza conducerea executiva a companiei.

Asigurarile de incendiu si calamitati si-au majorat semnificativ ponderea in portofoliu in primul semestru, la 14%, de la 8% in prima jumatate a anului trecut, dupa un avans cu 38% in intervalul analizat.

Asigurarile de accidente au sporit in primul semestru cu 14% fata de perioada echivalenta a anului trecut, iar asigurarile de raspundere civila generala (RCA) au crescut cu 24%.

"Am trecut la reorientarea afacerilor, astfel ca procesul de diversificare a portofoliului de produse va continua. Urmarim revigorarea portofoliului si consolidarea pozitiei noastre pe segmentul corporate si leasing", se mai arata in comunicat.

La sfarsitul lunii martie, Erste Bank - actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR) - a anuntat ca a ajuns la un acord cu conationalii de la Vienna Insurance Group, care preia afacerile de asigurari ale bancii austriece, inclusiv cele de pe piata romaneasca.

Astfel, VIG va prelua pachetele majoritare de actiuni in cadrul BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari de la BCR, care ramane cu participatii minoritare.

BCR Asigurari are un capital social de 73,7 milioane lei si o retea de 172 unitati teritoriale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri