ING Fond de Pensii are clientii cei mai bine platiti de pe piata pensiilor obligatorii, cu un venit lunar mediu de 467 de euro dupa a patra etapa de incasare a contributiilor de la Casa de Pensii, si este urmat de fondurile care au vandut pensii prin intermediul bancilor, arata datele CNPAS.

Participantii celor 14 fonduri de pensii obligatorii (pilon II) au un venit mediu de 414 euro pe luna, in timp ce valoarea medie incasata lunar de acestea se ridica la 9,01 euro, mai arata statisticile Casei Nationale de Pensii (CNPAS). Pe locul secund se afla AIG Fond de Pensii, cu un salariu mediu pe asigurat de 460 euro pe luna si o contributie medie incasata de fond de 9,95 euro.

"AIG a atras participanti cu un venit peste medie sau cu mult peste medie, deoarece vanzarile au fost facute prin intermediul bancilor", declarase directorul general al companiei, Mihai Coca Cozma, citat de NewsIn, inainte de prima etapa de virare a contributiilor.

Cozma precizase ca principala strategie a companiei in perioada de aderare initiala a fost aceea de a atrage "conturi de calitate".

Urmatoarele pozitii sunt ocupate de patru banci - Bancpost, BRD Societe Generale (BRD), Banca Comerciala Romana (BCR) si OTP.
Bancpost s-a clasat pe locul trei dupa acest criteriu, cu un salariu mediu lunar de 444 euro si o valoare medie pe asigurat de 9,57 euro.

BRD este pe pozitia a patra in acest clasament, cu un salariu mediu pe client de 432 euro, in timp ce BCR are clienti cu salarii medii de 419 euro, iar participantii OTP au venituri medii de 409 euro.

La polul opus se situeaza participantii la fondul Prima Pensie, care au un salariu mediu de doar 318 euro, Omniasig (329 euro) si Interamerican (336 euro).

Administratorii de fonduri de pensii obligatorii (pilonul II) incaseaza miercuri contributii totale in valoare de 108,77 milioane lei (30,81 milioane euro).

Din aceasta suma, 100 milioane lei (28,3 milioane euro) reprezinta contributile pentru luna iunie, iar restul - 8,8 milioane lei (2,5 milioane euro) - sunt contributiile restante din lunilor anterioare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Wall-street Financial Forum: află care este soluția de finantare potrivită
Setari Cookie-uri