Persoanele care nu au implinit varsta de 35 de ani sunt obligate sa adere la un fond de pensii private obligatorii in termen de patru luni de la data la care au intrat pe piata muncii, conform prevederilor privind aderarea continua.

In caz contrar, persoanele eligibile intra in procedura de repartizare aleatorie alaturi de cei care au semnat mai multe acte individuale de aderare.

Prima etapa de repartizare aleatorie a avut loc in martie, dupa incheierea campaniei de aderare initiala a romanilor la un fond de pensii private obligatirii, care a inceput pe 17 septembrie 2007 si s-a incheiat pe 17 ianuarie 2008. CNPAS a distribuit, in martie, 332.706 de participanti catre fondurile de pensii obligatorii.

Citeste si:

Potrivit normei privind aderarea continua, incepand din aceasta luna Casa Nationala de Pensii va repartiza lunar, in mod aleatoriu, persoanele care au intrat pe piata de munca dar nu si-au ales un fond de pensii obligatorii timp de patru luni.

Repartizarea se va face proportional cu cota de piata detinuta de fiecare fond de pensii obligatorii.
A doua etapa de repartizare aleatorie a avut loc in aceasta luna pentru romanii care nu si-au ales un fond de pensii in perioada 18 ianuarie-iunie sau a caror acte de aderare au fost invalidate.

La finalizarea procesului de repartizare aleatorie, CNPAS valideaza persoanele pentru fiecare fond de pensii private obligatorii in parte si actualizeaza informatiile in Registrul participantilor.