MKB Romexterra Leasing IFN a inregistrat afaceri de 48 milioane euro in primul semestru, in crestere cu 55% fata de acelasi interval din 2007, si un profit net de 250.000 euro, pe fondul cresterii volumului de vanzari, a declarat presedintele companiei, Cornel Constantinescu, citat de NewsIn
In primele sase luni din 2007, MKB Romexterra Leasing inregistrase o valoare a bunurilor finantate de 31 milioane euro. MKB Romexterra Leasing IFN a inregistrat venituri totale in valoare de 9 milioane euro in primul semestru, in crestere cu aproximativ 220% fata de perioada similara a anului trecut, a mentionat Contantinescu.

El a explicat ca societatea a afisat un profit net de 250.000 euro, afisand o evolutie similara cu cea inregistrata la 30 iunie 2007. "Cresterea semnificativa a veniturilor este determinata in principal de cresterea volumului de vanzari, precum si de dezvoltarea activitatilor de servicii adiacente, in special activitatea de bankassurance", a aratat seful MKB Romexterra Leasing.

Compania a incheiat peste 600 contracte de leasing, in valoare totala de 60 milioane euro in intervalul analizat. Valoarea contractelor de leasing incheiate in primul semestru din 2007 a fost de 38 milioane euro, a precizat Constantinescu.

Dupa tipul activelor finantate la 30 iunie, mai mult de patru cincimi (81%) din structura portofoliului companiei era reprezentata de segmentul pentru autovehicule, segmentul de imobile avea o pondere de 15%, iar echipamentele - 4%.

"Conform strategiei de dezvoltare a companiei, in acest an se urmareste dezvoltarea finantarilor pe segmentul autovehiculelor, precum si pe segmentul imobiliar", a mai spus seful MKB Romexterra Leasing.

El a precizat ca valoarea finantarilor de bunuri imobile ale MKB Romexterra Leasing a fost in primul semestru de 8 milioane euro.

"Se urmareste ca, din totalul contractelor incheiate in acest an, ponderea contractelor de leasing imobiliar sa reprezinte 20%", a mentionat seful Romexterra Leasing.

In prezent, compania are 28 de puncte de lucru in principalele orase ale tarii, care functioneaza in sucursalele actionarului majoritar - MKB Romexterra Bank. Firmele detin cea mai mare pondere in cadrul portofoliului MKB Romexterra Leasing, respectiv 98%.

"Strategia companiei prevede dezvoltarea finantarilor in sistem de leasing financiar a persoanelor fizice pentru autovehicule", a aratat Constantinescu.

MKB Romexterra Leasing intra in acest an pe piata de brokeraj in asigurari si de leasing operational. "In acest an, paleta de servicii financiare oferite de grupul MKB Romexterra se va diversifica, prin infiintarea unei companii ce va desfasura activitatea de leasing operational, precum si prin infiintarea unui broker de asigurari", a declarat Contantinescu.

Ambele companii vor functiona ca subsidiare ale MKB Romexterra Leasing IFN SA.

MKB Romexterra Leasing IFN si-a propus extinderea retelei teritoriale, dezvoltarea si diversificarea canalelor de distributie, precum si crearea de noi produse de finantare competitive, pentru a ramane intr-o pozitie de frunte pe piata de profil.

Compania Romexterra Leasing IFN, membra a grupului bancar Romexterra, controlat de MKB Bank, are un capital social de 31,4 milioane lei, fiind majorat in acest an cu 3,12 milioane lei, ca urmare a incorporarii rezervelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri