In primele sase luni ale anului trecut, Omniasig inregistrase prime brute subscrise de 376 milioane lei si un profit brut de 19,71 milioane lei (5,4 milioane euro).

Asigurarile de bunuri au avut avut cel mai mare ritm de crestere in primul semestru, care a depasit, pentru prima data in ultimii ani, avansul asigurarilor auto. Astfel, afacerile din asigurari de bunuri au avansat cu 151,5%, ajungand la o valoare totala a incasarilor de 87,42 milioane lei, potrivit datelor companiei.

In ce priveste asigurarile auto, cea mai mare crestere a fost inregistrata pe segmentul de asigurari Casco, cu o crestere a primelor brute subscrise de 115,6% in perioada analizata, pana la 320,55 milioane lei.

Tot pe acest segment, Omniasig a inregistrat o crestere a daunelor platite cu 139,5%, pana la 186,63 milioane lei, se arata in comunicat.

Primele brute subscrise pe segmentul de asigurari de raspundere civila auto obligatorii (RCA) a sporit cu 25,5%, pana la 160,1 milioane lei. Pe acest segment, valorea daunelor a crescut cu 90,3% in primele sase luni, pana la 85,8 milioane lei, se mai arata in comunicat.

Citeste si:

O alta crestere semnificativa a fost inregistrata de Omniasig pe segmentul de asigurari de raspundere civila generala, de unde a incasat 7,42 milioane lei in intervalul ianuarie-iunie, cu 44,56% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Temperarea ritmului de crestere a incasarilor pe segmentul auto a venit, potrivit companiei, ca urmare a unei politici prudentiale, "aplicata in intentia de a echilibra portofoliul de asigurari auto in raport cu cele non-auto".

Omniasig, al doilea jucator de pe piata romaneasca de asigurari, face parte, din 2005, din grupul austriac Vienna Insurance Group, care mai controleaza in Romania companiile Omniasig Life, Omniasig Pensii, Unita, Agras si Asirom.

VIG va prelua in acest an si societatile BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata, in cadrul unui acord mai larg cu grupul austriac Erste.