Aproape o cincime (18%) dintre romani nu isi plaseaza banii in depozite bancare pentru ca sunt nemultumiti de rata dobanzilor, iar doua treimi nu isi permit sa faca economii, arata un studiu realizat de Henley Centre Headlight Vision pentru compania Aviva Asigurari de Viata.
Mai mult de jumatate (63%) dintre romanii chestionati spun ca nu fac investitii pe termen lung pentru a avea acces la economii, in orice moment, iar 17% dintre respondenti nu pot face economii din cauza creditelor contractate, potrivit aceluiasi studiu.

La nivel mondial, aproape jumatate (48%) din populatie nu isi permite sa investeasca.

Romania ocupa penultimul loc in randul tarilor din Europa Centrala si de Est (ECE) din acest punct de vedere, doua treimi (66%) din persoanele chestionate declarand ca nu au bani sa investeasca. Pe ultimul loc se afla Ungaria, unde 77% dintre respondenti sustin ca nu isi permit sa investeasca.

La polul opus al clasamentului se afla Rusia, unde peste o treime (34%) dintre persoanele chestionate spun ca investesc, si Cehia, unde 37% dintre respondenti au declarat ca isi permite o investitie.

Studiul a fost realizat in ianuarie 2008 de Henley Centre Headlighit Vision in 25 de tari, la comanda grupului Aviva. Romania a fost inclusa in acest studiu din 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri