Astra Asigurari, controlata de grupul austriac Uniqa, a afisat pentru prima jumatate a acestui an prime brute subscrise de 253,6 milioane lei (69,1 milioane euro), in crestere cu 34% fata de acelasi interval din 2007 si a trecut pe profit, pe fondul unui avans solid pe segmentul cladiri si bunuri.
In primul semestru din 2007, Astra Asigurari inregistrase prime brute subscrise de 189,8 milioane lei, scrie NewsIn.

Pentru anul trecut, Astra Asigurari a raportat pierderi de 69,9 milioane lei (21 milioane euro), ca urmare a introducerii unei noi metodologii de calcul actuarial al rezervelor, a cresterii daunalitatii pe segmentul auto, precum si a extinderii retelei teritoriale.

Astra Asigurari si-a pastrat tendinta de crestere a castigului inregistrat in primul trimestru al acestui an, se arata in comunicat. Astfel, compania afisase pentru primul trimestru din acest an un profit net de 1,05 milioane lei, dupa pierderile de 11,4 milioane lei din aceeasi perioada din 2007.

Pe segmentul de asigurari generale, Astra Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 251,3 milioane lei in primul semestru al acestui an, in crestere cu 34% fata de acelasi interval din 2007.

Cea mai mare crestere - de 190,02% - afost inregistrata, in intervalul analizat, pe segmentul de asigurari de cladiri si bunuri, in timp ce segmentul de raspunderi civile a generat prime subscrise in crestere cu 68,97%.

Pe clasa de asigurari auto Casco, Astra Asigurari a subscris prime de 106,65 milioane lei, cu 67,8% mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar pentru Casco Aviatie, volumul primelor brute subscrise a fost de 6,75 milioane lei, in urcare cu 96,1%.

Compania a mai atras 7,42 milioane lei pe segmentul de raspundere civila pentru aeronave, in crestere cu 32,5% fata de acelasi interval din 2007, ca urmare a castigarii unor conturi importante de aviatie, se mai arata in comunicat.

Pe segmentul de asigurari de raspundere civila (RCA), Astra Asigurari a inregistrat in primul semestru un volum de prime de 86,7 milioane lei, iar clasa asigurarilor de accidente de persoane a adus prime de 6,11 milioane lei, in crestere cu 195,5% fata de primul semestru din 2007.

Compania a inregistrat o crestere de 11% a afacerilor cu asigurari de viata, pana la 2,26 milioane lei.

Daunele platite de companie au sporit in prima jumatate a anului cu 87,1%, pana la 139,1 milioane lei, mai ales din cauza daunelor platite pe segmentul de asigurari generale.

In acest an compania vrea sa continue dezvoltarea liniilor de asigurari facultative, lansarea de noi de produse de asigurare de viata si sanatate, cresterea vanzarilor in regim bancassurance si devoltarea unor noi canale de vanzare.

Astra, infiintata in 1991, are ca principali actionari companiile Nova Trade si Uniqa Group, liderul pietei austriece de asigurari. Astra Asigurari are un capital social de 55 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri