Companiile cu capital strain se decid sa acorde pozitii-cheie in structurile organizationale, mutarile de aceasta natura fiind tot mai des intalnite si in randul firmelor de asigurari de pe piata locala.
ING a numit un manager roman la sefia diviziei de asigurari, dupa ce in urma cu doi ani olandezii au procedat la fel cu sefia ING Bank Romania, cand belgianul Dirk Serbruyns era inlocuit de un roman, Misu Negritoiu.

Cornelia Coman (foto) preia astfel, de la 1 octombrie 2008, functia de director general al ING Asigurari de Viata Romania, inlocuindu-l astfel pe Bram Boon, dupa ce, din 2006 pana in prezent, ea a ocupat postul de director general adjunct al companiei.

Bram Boon va prelua conducerea biroului ING Asigurari din Grecia, de la 1 octombrie, dupa patru ani de conducere a ING Asigurari de Viata.

“Atunci cand credem in potentialul unei tari, este cert ca avem totala incredere si in cetatenii ei,” declara, in urma cu doi ani, Dirk Serbruyns, cel care ii preda conducerea ING Bank Romania lui Misu Negritoiu.

Negritoiu devenea atunci primul bancher roman care prelua conducerea executiva a unei mari banci cu actionar majoritar strain.

Dupa plecarea lui Bram Boon, Cornelia Coman a asigurat interimatul la conducerea companiei.

Cornelia Aurelia Coman are 33 de ani si a inceput cariera in cadrul ING in anul 1999. Din 2006 si pana in prezent, Coman a ocupat pozitia de director general adjunct al ING Asigurari de Viata Romania, dar a preluat si responsabilitati comerciale si de dezvoltare a parteneriatelor cu banci si brokeri, potrivit companiei.

"Impreuna cu echipa mea, ne propunem sa ne consolidam pozitia de lider pe piata de asigurari si pensii prin accelerarea cresterii pe segmentul asigurarilor de viata si continuarea eforturilor de dezvoltare si educare a pietei fondurilor de pensii facultative", a declarat Cornelia Coman, care a adaugat ca ING Asigurari de Viata si-a propus o crestere anuala a volumului de prime peste medie in urmatorii trei ani, de 25%, prin dezvoltarea fortei proprii de vanzari si a canalelor alternative de vanzare - brokeri si banci.

Structura de management a ING pe segmentul de pensii private a fost completata de curand si prin numirea Emiliei Bunea, care va prelua functia de director general al ING Fond de Pensii, in urma obtinerii tuturor avizelor necesare, se mai spune in comunicat.

Cornelia Coman va ramane membru al consiliului de administratie al ING Fond de Pensii.

Profitul brut al ING Asigurari de Viata a fost de 19 milioane lei in primul semestru din 2008, cu 19% mai mare fata de perioada similara a anului trecut, in conditiile in care cheltuielile operationale au avut o crestere mai redusa decat primele. Primele brute subscrise au crescut cu 15%, la peste 270 milioane lei, in perioada raportata, iar cota de piata estimata de companie este de 32,16%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri