Calculata in euro, valoarea primelor brute subscrise a crescut in primul semestru din acest an cu 37% fata de perioada ianuarie-iunie 2007.

"Compania a atins nivelul de maturitate care ne-a permis sa diversificam metodele de distributie, in acelasi timp concentrandu-ne pe profesionalizarea retelei de consultanti proprii. Planul nostru a fost urmat cu exactitate si in ceea ce priveste parametrii financiari ai performantei: venituri, cheltuieli, active si profit", a declarat directorul general al AIG Life, Theodor Alexandrescu, citat de NewsIn.

Dezvoltarea asigurarilor de viata a fost sustinuta de piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), care a contribuit la constientizarea de catre romani a necesitatii de planificare financiara pe termen lung, potrivit companiei.

Citeste si:

Planurile de dezvoltare ale companiei pentru 2008-2009 includ infiintarea de noi agentii in mari orase din tara, precum si adaugarea de noi servicii pentru clienti.

Divizia de pensii private obligatorii a grupului, AIG Fond de Pensii, este al patrulea jucator de pe piata dupa active si a atras 270.643 clienti.

AIG Life este prezenta pe piata din Romania din 1998 si este controlata de American Life Insurance Company (ALICO), afiliata la American International Group, Inc. (AIG).