AIG Life Asigurari a afisat prime brute subscrise de 140 milioane lei (38 milioane euro) pentru primul semestru, in urcare cu 51% fata de acelasi interval din 2007, si o dublare a profitului brut de pana la 24 milioane lei (7 milioane euro), pe fondul cresterii fortei de vanzari.
Calculata in euro, valoarea primelor brute subscrise a crescut in primul semestru din acest an cu 37% fata de perioada ianuarie-iunie 2007.

"Compania a atins nivelul de maturitate care ne-a permis sa diversificam metodele de distributie, in acelasi timp concentrandu-ne pe profesionalizarea retelei de consultanti proprii. Planul nostru a fost urmat cu exactitate si in ceea ce priveste parametrii financiari ai performantei: venituri, cheltuieli, active si profit", a declarat directorul general al AIG Life, Theodor Alexandrescu.

Dezvoltarea asigurarilor de viata a fost sustinuta de piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), care a contribuit la constientizarea de catre romani a necesitatii de planificare financiara pe termen lung, potrivit companiei.

Planurile de dezvoltare ale companiei pentru 2008-2009 includ infiintarea de noi agentii in mari orase din tara, precum si adaugarea de noi servicii pentru clienti.

Divizia de pensii private obligatorii a grupului, AIG Fond de Pensii, este al patrulea jucator de pe piata dupa active si a atras 270.643 clienti.

AIG Life este prezenta pe piata din Romania din 1998 si este controlata de American Life Insurance Company (ALICO), afiliata la American International Group, Inc. (AIG).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri