Pana la data limita de depunere a ofertelor, Fondul Proprietatea primit trei oferte din partea Bancpost, Raiffeisen Bank si BRD-SocGen.

Contractul de servicii va avea ca obiect activitatea de depozitare pentru toate activele Fondului, activitate prin care este asigurata pastrarea in conditii de siguranta a activelor Fondului, respectiv activele de tipul plasamentelor monetare, valorile mobiliare neadmise la tranzactionare si activele imobiliare precum si cele de natura contabila.
Contractul pentru servicii de depozitare este valabil pentru o perioada de un an.

Contractul va putea fi prelungit la solicitarea Fondului, transmisa cu 30 de zile inainte de termenul la care expira contractul, in aceleasi conditii financiare si cu aceleasi clauze contractuale ca contractul initial, cu exceptia comisioanelor contractuale, care pot fi mai mici decat cele din contractul initial, in cazul in care se accepta de catre depozitar.

Citeste si:

Fondul Proprietatea avea active de 14,46 miliarde lei (4 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut, in timp ce capitalurile proprii erau de 14,45 miliarde lei. La 27 iunie 2008, Fondul avea depozite bancare de circa 852 milioane lei.

Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si la o bursa internationala, din Londra sau New York. Ultimele declaratii facute de conducerea Fondului dau de inteles ca listarea se va realiza, cel mai devreme, la jumatatea anului viitor.

in prezent, Fondul Proprietatea este in etapa de selectie a administratorului de fond, in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), si are detineri la 88 de companii, dintre care cele mai multe sunt din sectorul energetic.