Daniela Melnic este absolventa a Masterului de Tehnici Actuariale, cu licenta inregistrata in Registrul Actuarilor din Romania si are o experienta de peste 14 ani in domeniul asigurarilor.

Ea a ocupat anterior functii precum senior controller, manager departament controlling si appointed actuary la Generali Asigurari, precum si manager departament controlling si actuariat si consilier al directorului general in cadrul Asirom.

Noul director de actuariat are ca obiective principale dezvoltarea implementarii principiilor actuariale care stau la baza tarifarii produselor de asigurare din portofoliul companiei, pentru a sustine cresterea cotei de piata in conditii de profitabilitate si solvabilitate.

"De asemenea, un obiectiv important il reprezinta realizarea unor mijloace moderne de analiza, prin consolidarea celor existente si introducerea de noi modele si simulari actuariale, care sa ofere managementului companiei sustinere in procesul decizional si care sa constituie o baza de analiza pertinenta pentru toate departamentele din cadrul companiei. La acestea, se adauga implementarea dinamica a tuturor modificarilor legislative", a adaugat Melnic.

Citeste si:

Activitatea de actuariat implica analizarea, modelarea si evaluarea problemelor ce implica un risc financiar si evenimente probabilistice.

EuroIns utilizeaza din iunie doar noul nume, la aproape un an de la preluarea de catre grupul bulgar Eurohold.

In vara lui 2007, Eurohold a investit 12,5 milioane euro pentru preluarea a peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari, incluzand achizitia de titluri, cresterea de capital, precum si pachetul majoritar al Asitrans Leasing.

Compania mama a EuroIns Romania - EuroIns Insurance Group (EIG) din Bulgaria, subsidiara a Eurohold - va primi o infuzie de capital de la fondul de investitii elen Global Finance, care va contribui cu 26 milioane euro la o majorare de capital, in urma careia va ajunge sa detina un pachet de 20% din actiunile firmei bulgare.